Ingrediencie
- 110g Sweet family krupicového cukru
- 125ml smotany na šľahanie
- 2 lyžičky Sweet family práškového cukru
- 1 lyžička bieleho octu
- 2 bielka
- ľubovoľné letné ovocie
- štipka ružového gélového potravinárskeho farbiva (možno vynechať)
Postup
Bielka začneme šľahať mixérom. Keď už začnú pomaly tuhnúť, po lyžici začneme primiešavať krupicový cukor pri neustálom šľahaní. Keď už dostaneme tuhú penu, pridáme aj práškový cukor, ocot a štipku ružovej gélovej farby, opäť premiešame. Rúru zapneme na 120 °C, plech vystelieme papierom na pečenie. Z bielkovej hmoty lyžicou kladieme na plech kopčeky, zarovnáme do tvaru kruhu a druhou lyžicou sa snažíme vytvoriť jemnú priehlbinku na vrchu kopčekov. Dáme piecť na 30 minút. Počas pečenia neotvárame rúru!
Po uplynutí 30 minút vypneme rúru, ale neotvárame ju, necháme pusinky vychladnúť v nej – tak zaistíme, že nám nepopraskajú. Po cca 15 minútach ich z rúry vyberieme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, nanesieme ju na vrch každej pusinky a ozdobíme ovocím.
Zdieľať