Ingrediencie
- 250g hrozienok
- 250g masla izbovej teploty
- 240g hladkej múky
- 135g SweetFamily hnedého cukru
- 50g mandlí (celé)
- 65g lieskových orieškov (celé)
- 150ml koňaku alebo pomarančového džúsu
- 2ČL prášku do pečiva
- 10 sušených fíg
- 10 sušených marhúľ
- 4 vajcia
Ovocie nakrájajte na kúsky a namočte do koňaku alebo pomarančového džúsu a nechajte odstáť približne hodinu.
Rúru zapnite na 175 °C. Vymiešajte maslo s cukrom dopenista. Do tejto zmesi postupne pridajte vajíčka. Potom pridajte polovicu múky a ovocnej zmesi, premiešajte. Pridajte zvyšok múky a ovocnej zmesi a všetky ostatné ingrediencie. Zmes vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlieb (objem 2 l) a pečte 1,5 hodiny. Po upečení nechajte chlebík ešte 10 minút vo forme. Potom ho z formy vyklopte. Keď chlebík celkom vychladne, posypte ho práškovým cukrom.
Zdieľať