Ingrediencie
Cesto:
- 300g hladkej múky
- 100g hrubej múky
- 80g mletých orechov
- 100g práškového cukru
- 250g masla
- ½ČL škorice
- 1PL kakaa
Krém:
- 210g kryštálového cukru
- 250g masla
- 1 vanilkový cukor na obaľovanie
- 2PL práškového cukru na obaľovanie
- 3 vajcia
Sypké ingrediencie spolu zamiesime s jedným maslom. Z cesta si pripravíme malé guličky, ktoré obalíme v hrubej múke a tak natlačíme do formičiek. Naplnené formičky pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.
Po upečení ihneď vyklopíme, počkáme, kým oriešky vychladnú. Následne ich plníme a zlepujeme krémom. Nad parou uvaríme krém z troch celých vajec a 210 g kryštálového cukru. Do vychladnutého krému vmiešame jedno maslo. Naplnené oriešky obaľujeme v práškovom a vanilkovom cukre.
Zdieľať