Recepty Stvory z kuchyne
Ingrediencie
Na cesto:
- 310g hladkej múky
- 250g hrubého kryštálového cukru
- 250g kyslej smotany
- 115g masla
- 110g orechov
- 100g hnedého cukru
- 370ml mlieka
- 1PL škorice
- 2PL masla
- 2PL hladkej múky
- 1ČL drvenej vanilky
- 1 prášok do pečiva
- 2 vajíčka
Poleva:
- 80ml Baileys likéru alebo iného krémového likéru
- 2-3PL práškového cukru
V jednej miske si zmiešame 310 g múky, 250 g cukru a prášok do pečiva. V druhej miske ručne rozšľaháme vajíčka, primiešame smotanu, mlieko, drvenú vanilku a roztopené maslo. Túto tekutú zmes primiešame k sypkej zmesi a odložíme bokom. Orechy si nasekáme na drobno a zmiešame so škoricou a hnedým cukrom. Malý plech si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme 1/3 cesta a posypeme 1/3 orechovej posýpky. Nalejeme ďalšiu tretinu cesta a znova posypeme tretinou orechovej posýpky, nalejeme poslednú tretinu cesta.
K zvyšku orechovej zmesi pridáme 2 PL studeného masla a 2 PL hladkej múky a rozdrobíme na mrveničku. Posypeme koláčik a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 40-45 minút. Hotový koláčik popicháme a polejeme zmesou likéru a práškového cukru. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.
Zdieľať