Rebarborovo-mandľový koláčik

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Stvory z kuchyne

Ingrediencie

  • 115g masla
  • 220g SweetFamily kryštálového cukru
  • 250g gréckeho jogurtu
  • 190g hladkej múky
  • 40g mletých mandlí
  • 1ČL prášku do pečiva
  • ½ČL sódy bikarbóny
  • ½ČL škorice
  • 3 stonky rebarbory
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 hrste sekanej čokolády
  • mandle na dozdobenie

Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista s cukrom. Po jednom zašľaháme vajíčka. Postupne prišľaháme jogurt izbovej teploty. V druhej miske si zmiešame múku, mleté mandle, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový cukor a škoricu. Suchú zmes postupne zamiešame do tekutej zmesi. Primiešame sekanú čokoládu.

Rebarboru si očistíme. Polovicu si nakrájame nadrobno a druhú polovicu na 3-4 cm kúsky. Formu s priemerom 20 cm si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej polovicu cesta. Rebarboru nakrájanú nadrobno roztrúsime na povrch. Prikryjeme druhou polovicou cesta a navrch naukladáme zvyšné kúsky rebarbory. Posypeme mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 60 až 70 minút.

Zdieľať

Vložiť komentár