Red velvet cake pops

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Chcete sa blysnúť niečím mimoriadne moderným a zároveň elegantným? V tom prípade odporúčame red velvet cake popspečené koláčové lízanky zo sýtočerveného cesta so zamatovou textúrou. Pri akejkoľvek príležitosti budú nielen pastvou pre oči, ale aj luxusným zážitkom pre maškrtné jazýčky. Pripravte sa na to, že tento recept bude od vás pýtať každý.

Ingrediencie

Cesto:

  • 75 g kryštálového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • ½ ČL kypriaceho prášku
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL soli
  • ½ ČL červeného potravinárskeho farbiva
  • 3 vajcia
  • 150 ml kefíru
  • 40 ml oleja
  • 1 PL octu

 

Krém:

  • 50 g práškového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 200 g krémového syra (odporúčame napríklad syr Philadelphia)
  • 1 ČL jahodového lekváru

Poleva:

  • 250 g bielej čokolády
  • 1 PL kokosového oleja

Na ozdobu:

  • ozdobná cukrová posýpka, lyofilizované ovocie alebo zvyšky rozdrobeného cesta

Z uvedeného množstva surovín pripravíte približne 1520 kusov cake pops.

Postup:

  • V miske dôkladne rozmiešajte kryštálový cukor, kefír, vajcia a olej.
  • Do tejto zmesi postupne pridávajte suché suroviny – hladkú múku, kakao, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a farbivo –, kým sa pekne nespoja.
  • Cesto vylejte na ľubovoľný plech.
  • Pečte ho pri teplote 180 °C približne 20 minút.
  • Počas pečenia ho kontrolujte špajdľou.
  • Upečené cesto rozdrobte a v mise zmiešajte s mascarpone, krémovým syrom, práškovým cukrom a jahodovým lekvárom.
  • Z tejto hmoty tvarujte rovnako veľké guľôčky.
  • Guľôčky dajte do mrazničky na 45 minút.
  • Po vytiahnutí ich napichujte na paličky a namáčajte do polevy z roztopenej bielej čokolády a kokosového oleja.
  • Na záver ich posypte podľa vlastnej fantázie, napríklad ozdobnou cukrovou posýpkou, lyofilizovaným ovocím alebo zvyšným rozdrobeným cestom.

Buchtová sladká dielňa radí:

Cake pops po namočení nikam nepoložte. Najlepšie je zapichnúť ich do polystyrénu, aby čokoláda rovnomerne stuhla.

Dobré tipy na záver:

  • Ak chcete, aby bola farba cesta naozaj intenzívne červená, použite gélové farbivo namiesto tekutého.
  • Cesto by malo byť dostatočne husté, aby sa dali tvarovať guľôčky, ale zároveň vláčne, aby cake pops neboli suché.
  • Paličky pred použitím namočte do roztopenej čokolády, aby lepšie držali v ceste. Týmto spôsobom sa palička v ceste stabilne ukotví. Nezabudnite použiť pevné paličky, ktoré udržia váhu guľôčky.
  • Na obalenie cake pops môžete použiť aj kvalitnú tmavú alebo mliečnu čokoládu.
  • Takto pripravené red velvet cake pops môžete použiť aj ako sladký darček v podobe jedlej kytice.
  • Rovnako jednoducho môžete pripraviť aj citrónové cake pops alebo ikonickú tortu red velvet. Zo zvyškov z orezaného korpusu urobíte podľa uvedeného receptu cake pops, ktorými tortu nápadito ozdobíte. Takto využijete skutočne každý kúsok cesta.

Cake pops pôvodne cukrári vyrábali zo zvyškov tortových korpusov. Dnes si nimi môžete ozvláštniť svoj tradičný repertoár domácich dezertov. Skvele sa hodia na oslavy a rôzne stretnutia, ale aj ako snack pre deti do školy či milá narodeninová pozornosť. Pohrajte sa s rôznymi príchuťami, polevami a ozdobami – fantázii sa medze nekladú.

Zdieľať

Vložiť komentár