Ingrediencie
- 350g hladkej múky
- 20g čerstvého droždia
- 35g masla
- 170ml mlieka
- 1 a pol lyžice SweetFamily kryštálového cukru
- 3 kopcovité lyžice práškového cukru
- 1 celé vajíčko
- 1 žĺtok
- nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
Postup
Najprv si pripravíme kvások – mlieko trošku zohrejeme, pridáme doň kryštálový cukor a rozmrvené droždie a necháme nakysnúť. Zatiaľ si do veľkej misy dáme všetky ostatné suroviny a potom pridáme aj nakysnuté droždie. Rukou spracujeme a miesime, až kým cesto nie je nadýchané a neodlepuje sa od misy (cca 10 min). Potom prikryjeme utierkou a necháme odpočívať na teplom mieste cca hodinu.
Po hodine vyklopíme cesto na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku cca 2 cm. Vykrajujeme kruhy o priemere 6,5 cm (zbytky cesta znova pomiesime a vykrajujeme) a necháme ich odpočívať ďalších 30 minút. Zatiaľ si v hlbšom hrnci zohrejeme na strednej teplote olej (cca 1 liter) a potom doň ukladáme šišky – vyprážame dozlatista z oboch strán. Podávame posypané práškový cukrom. Toto je rozpis na 15 kusov.
Zdieľať