Škoricové motýle (recept Sladkej babky)

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 500g hladkej múky
  • 10ml oleja
  • 35ml mlieka (vody)
  • 1PL kryštálového cukru
  • 1 vajce na potretie
  • 1/2 kocky droždia
  • soľ
  • škoricový cukor

Do misy nasypeme hladkú múku, štipku soli a kryštálový cukor a všetko spolu zmiešame. Pripravíme si kvások. Kvasnice a polievkovú lyžicu kryštálového cukru zmiešame tak, aby sa cukor vstrebal a zalejeme hrnčekom vlažnej vody. Vymiešaný kvások zmiešame s múčnou zmesou a necháme 30 minút vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske na placky s veľkosťou približne 13 centimetrov. Placku si potrieme olejom, posypeme škoricovým cukrom a zrolujeme. Krajné strany zrolovaného cesta preložíme do stredu a vytvoríme mašličku. Na oboch krajoch v strede mašľu nastrihneme a vytvoríme tak motýlie krídla. Takto nastrihané motýle prestrieme na pekáči vyloženom papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Pečieme približne 20 minút. Po upečení motýle jemne potrieme olejom a posypeme vanilkovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár