Ingrediencie
Potrebujeme plech na pečenie s rozmermi cca 40 cm x 36 cm
- 250g ricotty alebo nátierkového masla bez príchute
- 200g čokolády na varenie
- 150g kryštálového cukru
- 100g nasekaných vlašských orechov
- 150 ml33% smotany na šľahanie
- 2PL masla
- 2PL mlieka
- 1PL zemiakového škrobu
- 2PL práškového cukru
- 4 bielky
- 1 vanilkový cukor
Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky s kryštálovým a vanilkovým cukrom šľaháme a postupne pridávame zemiakový škrob. Vyšľahaný sneh vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme po celom plechu. Snehovú vrstvu posypeme nasekanými vlašskými orechmi a 15-20 minút pečieme na 180 °C. Hotovú snehovú vrstvu prikryjeme papierom na pečenie a vyklopíme ju von z plechu. Nad parou si rozpustíme 200 g čokolády na varenie. Do rozpustenej vlažnej čokolády vmiešame 2 PL mlieka a 2 PL masla. Upečené cesto potrieme čokoládou. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme ricottu a vymixovanú hmotu rozotrieme na čokoládovú vrstvu. Pomocou papiera na pečenie cesto zviniemedo rolády a dáme vychladiť do chladničky.
Zdieľať