Snehovo-oriešková roláda (recept Sladkej babky)

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Potrebujeme plech na pečenie s rozmermi cca 40 cm x 36 cm

  • 250g ricotty alebo nátierkového masla bez príchute
  • 200g čokolády na varenie
  • 150g kryštálového cukru
  • 100g nasekaných vlašských orechov
  • 150 ml33% smotany na šľahanie
  • 2PL masla
  • 2PL mlieka
  • 1PL zemiakového škrobu
  • 2PL práškového cukru
  • 4 bielky
  • 1 vanilkový cukor

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky s kryštálovým a vanilkovým cukrom šľaháme a postupne pridávame zemiakový škrob. Vyšľahaný sneh vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme po celom plechu. Snehovú vrstvu posypeme nasekanými vlašskými orechmi a 15-20 minút pečieme na 180 °C. Hotovú snehovú vrstvu prikryjeme papierom na pečenie a vyklopíme ju von z plechu. Nad parou si rozpustíme 200 g čokolády na varenie. Do rozpustenej vlažnej čokolády vmiešame 2 PL mlieka a 2 PL masla. Upečené cesto potrieme čokoládou. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme ricottu a vymixovanú hmotu rozotrieme na čokoládovú vrstvu. Pomocou papiera na pečenie cesto zviniemedo rolády a dáme vychladiť do chladničky.

Zdieľať

Vložiť komentár