Ingrediencie
Forma:
- plech 35 x 25 cm
Na cesto:
- 430g hladkej múky
- 230g masla
- 100g SweetFamily trstinového cukru
- 5 žĺtkov
- 2ČL kypriaceho prášku
- štipka soli
Na plnku:
- cca 800g sliviek
- 160g SweetFamily práškového cukru
- 1 liter gréckeho jogurtu
- 2 balíky vanilkového pudingového prášku
- 5 bielkov
Rúru zapneme na 180 stupňov. Na cesto si preosejeme múku s cukrom a soľou do misy, pridáme maslo, ktoré rozmrvíme s múčnou zmesou a napokon pridáme aj ostatné suroviny a vypracujeme pevné cesto. Rozdelíme ho na dve časti a jednu zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do mrazničky. Druhú časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme ho do plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Jemne poprepichujeme vidličkou a dáme predpiecť na 15 minút. Potom vyberieme.
Na plnku si vyšľaháme bielka dotuha. Jogurt ručnou metličkou premiešame s cukrom a pudingovým práškom a napokon do krému opatrne lopatkou primiešame aj tuhý sneh. Krém nalejeme na predpečený korpus. Slivky umyjeme a pokrájame na malé kúsky, ktoré nahusto naukladáme na krém. Druhú časť cesta vyberieme z mrazničky a nahrubo nastrúhame na vrch sliviek. Koláč dáme piecť na 60 minút. Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť, až potom krájame.
Zdieľať