Recepty Fresshion
Ingrediencie
- lístkové cesto (domáce, no poslúži aj kúpené)
- SweetFamily trstinový cukor na posypanie
Plnka:
- 2-3PL SweetFamily stevi cukor
- 2-3PL vody
- vanička černíc
- kôra z jedného citróna
Lístkové cesto si rozvaľkáme asi na 0,5 cm hrúbku. Rozdelíme ho na ľubovoľný počet štvorcov, no vzhľadom na veľkosť černíc by mali byť aspoň 5×5 cm veľké (alebo väčšie).
Pripravíme si plnku z černíc – černice spolu s cukrom a troškou vody zohrejeme v hrnci – tak aby pustili trochu šťavy, no dáme pozor, aby si zachovali svoj tvar a nestala sa z nich tekutá hmota. Môžeme pridať ešte štipku škorice alebo napríklad kôru z jedného citróna. Do stredu taštičky dáme za lyžicu černicovej plnky preklopíme a kraje poriadne pritlačíme vidličkou, tak aby plnka príliš nevytekala (môže sa stať, že z niektorých v rúre trochu vytečie, ale to vôbec nevadí). Taštičky potrieme vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom, ktorý pri pečení krásne skaramelizuje. Pečieme na 175°C asi 15 minút, alebo kým nie sú taštičky na povrchu zlaté a chrumkavé.
Zdieľať