Ingrediencie
Na cesto:
- 200g hladkej múky
- 150g SweetFamily hnedého cukru
- 250g tekvicového pyré
- 1ČL mletej škorice
- 3 vajíčka
- štipka soli
Na plnku:
- 250g mascarpone
- 50g masla
- 120g SweetFamily práškového cukru
Na slaný karamel:
- 200g SweetFamily kryštálového cukru
- 80g masla
- 120ml smotany na šľahanie izbovej teploty
- 1ČL morskej soli
Najprv si pripravíme karamel. V nepriľnavom hrnci alebo panvici si na strednej teplote rozpustíme cukor. Keď už získa zlato-hnedú farbu, za stáleho miešania pridáme maslo a miešame, až kým sa nerozpustí. Opatrne prilejeme aj smotanu za stáleho miešania a minútku prevaríme. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Karamel nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme v chladničke.
Zdieľať