Tekvicový cheesecake s čokoládou

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recept The story of a cake

Ingrediencie

  • 500g mascarpone
  • 180g ovsené keksíky
  • 160g SweetFamily práškového cukru
  • 300g tekvicové pyré
  • 120g cream cheese/krémový syr
  • 150g kvalitnej čokolády
  • 60g rozpustené maslo
  • 4 stredne veľké vajíčka

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie 22 cm. Pripravíme si keksíkový základ. Teda rozmixujeme keksíky nadrobno a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme na dno formy. Dáme piecť na 8-10 minút. Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme mascarpone, cream cheese/krémový syr a nakoniec prišľaháme aj pyré. Samostatne si rozpustíme čokoládu a keď mierne vychladne, pridáme k nej pár lyžíc tekvicového cesta a premiešame. Na mierne vychladnutý keksíkový korpus nalejeme tekvicovú hmotu a lyžičkou ukladáme kôpky čokoládovej hmoty. Špajdľou prejdeme celé cesto a pokúsime sa takto vytvoriť „mramorový vzor“.

Formu vložíme do rúry, teplotu stiahneme na 170 stupňov a pečieme približne hodinku. Koláč sa aj po upečení bude ešte trochu triasť. Cheesecake treba nechať vychladnúť (najlepšie aj v rúre) a vychladnutý ešte uložiť do chladničky, aby nám dobre zatuhol.

Zdieľať

Vložiť komentár