Trdelník (recept Sladkej babky)

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 80g masla
  • 300g polohrubej múky
  • 20g droždia
  • 100ml mlieka
  • 1-2 lyžice rumu
  • ¼ lyžičky soli
  • 5-6 lyžíc práškového cukru
  • 3 žĺtky

Z droždia a mlieka si pripravíme kvások. Z múky, masla, cukru, žĺtkov, soli, 1-2 lyžíc rumu a kvásku pripravíme polotuhé cesto. Necháme ho ½ hodinu kysnúť a potom cesto rozdelíme na 2 polovice, vytvarujeme šúľky a obmotáme ich okolo valčeka. Keď je cesto na valčeku, potrie sa rozšľahaným bielkom a obalí v zmesi mletých orechov a cukru. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10 minút.

Tip na záver

Na pečenie trdelníka môžete použiť aj formu na srnčí chrbát. Z cesta vytvarujeme hrubšie a dlhšie pásy, ktoré ukladáme na obrátenú formu srnčieho chrbta.

Zdieľať

Vložiť komentár