Ingrediencie
- 80g masla
- 300g polohrubej múky
- 20g droždia
- 100ml mlieka
- 1-2 lyžice rumu
- ¼ lyžičky soli
- 5-6 lyžíc práškového cukru
- 3 žĺtky
Z droždia a mlieka si pripravíme kvások. Z múky, masla, cukru, žĺtkov, soli, 1-2 lyžíc rumu a kvásku pripravíme polotuhé cesto. Necháme ho ½ hodinu kysnúť a potom cesto rozdelíme na 2 polovice, vytvarujeme šúľky a obmotáme ich okolo valčeka. Keď je cesto na valčeku, potrie sa rozšľahaným bielkom a obalí v zmesi mletých orechov a cukru. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10 minút.
Tip na záver
Na pečenie trdelníka môžete použiť aj formu na srnčí chrbát. Z cesta vytvarujeme hrubšie a dlhšie pásy, ktoré ukladáme na obrátenú formu srnčieho chrbta.