Tvarohový koláč

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

AngieBakes

Ingrediencie

Na cesto:

  • 300g hladkej múky
  • 200g masla
  • 100g SweetFamily práškového cukru
  • 20g kakaa
  • 1ČL kypriaceho prášku
  • 2 žĺtka
  • štipka soli

Na plnku:

  • 500g tvarohu
  • 100g kyslej smotany
  • 130g SweetFamily kryštálového cukru
  • 1 balík vanilkového pudingového prášku
  • šťava z polovice citróna

Všetky suroviny na cesto vypracujeme rukou na pevné cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Zatiaľ si do misky dáme tvaroh (ja som použila jeden hrudkovitý a jeden jemný), cukor, kyslú smotanu, šťavu z citróna a pudingový prášok a tyčovým mixérom vymiešame do hladkého krému. Cesto vyberieme, rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť vyvaľkáme na pomúčenej doske a opatrne prenesieme do 22-24 cm koláčovej formy. Zbytočné cesto orežeme z krajov.

Na cesto nanesieme tvarohový krém a uhladíme. Druhú časť cesta taktiež vyvaľkáme a opatrne prenesieme na vrch koláča. Na krajoch popritláčame a vrch popicháme vidličkou. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C na cca 25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť, ideálne 3-4 hodiny, potom vrch posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Môžeme ozdobiť malinami.

Zdieľať

Vložiť komentár