Ušľachtilá bublanina (recept Sladkej babky)

Nadýchaná a ľahká bublanina patrí k najobľúbenejším koláčom, predovšetkým v čase sezóny čerstvého ovocia. V tomto recepte uvidíte ako sa dá bublanina ešte vylepšiť. Sladká babka a Lucia spolu vykúzlia ušľachtilú bublaninu. Ak ste o takej nikdy nepočuli alebo ste zvedaví ako ju pripraviť, nech sa páči, pozrite si ďalší chutný (video) recept zo série Sladká babka.

Postup prípravy si môžete vytlačiť po prekliku sem.

Ak recept vyskúšate, pochváľte sa s výsledkom na našom Facebooku alebo Instagrame.

Na prípravu ušľachtilej bublaniny budeme potrebovať: 200 g čerstvých jahôd; 200 g čerstvých malín; 5 PL kryštálového cukru; 5 PL hladkej múky; 5 vajec; 4 Zlaté klasy (alebo ovocné pudingy) 1 prášok do pečiva; lekvár na potretie; šťavu z domáceho kompótu ( použili sme marhuľový kompót v bežnej 0,7 l zaváraninovej fľaši); kryštálový cukor podľa potreby; šľahačku alebo pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom na ozdobu

Návod na prípravu ušľachtilej bublaniny: bielky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtky a múku s práškom do pečiva. Na vzniknuté cesto poukladáme približne polovicu z ovocia a pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu (prípadne použijeme papier na pečenie) cca 20 minút. Po upečení korpus potrieme lekvárom. Potom na cesto poukladáme druhú polovicu ovocia.

Z kompótovej šťavy, vody, cukru a Zlatého klasu uvaríme“ želatínu“. My sme postupovali tak, že sme si pripravili šťavu z jedného marhuľového kompótu, doplnili vodou tak, aby sme dostali dva litre tekutiny a dochutili cukrom podľa uváženia. Do druhej nádoby sme odliali 400 ml tekutiny, v ktorej rozmiešame 4 balenia Zlatého klasu. Pripravenú zmes pridáme do zvyšnej tekutiny a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme cca 2 minúty, kým zmes nezačne hustnúť.

Ešte teplú „želatínu“ nalejeme na ovocie. Po vychladnutí môžeme koláč ozdobiť šľahačkou alebo pochúťkovou smotanou ochutenou vanilkovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár