Ingrediencie
Korpus:
- 160g kryštálového cukru
- 160g hladkej múky
- 20g kakaa
- 20ml oleja
- 6 vajec
- tuk na vymastenie
- hrubá múka na vysypanie formy
Krém:
- 150g kryštálového cukru
- 200g čokolády na varenie
- 250g masla
- 3 vajcia
Poleva:
- 400g čokolády na varenie
Korpus:
Vajcia s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do hustej hmoty. Vareškou vmiešame preosiatu múku s kakaom a následne pridáme aj olej. Vzniknutou hmotou naplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu s priemerom 26 cm. Pečieme pri 160°C asi 45 minút. Po upečení korpus necháme asi 15 minút vychladnúť a potom ho vyklopíme hore dnom na pomúčenú dosku alebo papier.
Krém:
Vajcia s cukrom varíme nad parou do zhustnutia, pridáme 200 g čokolády na varenie a po vychladnutí spojíme so zmäknutým maslom, aby vznikol krém.
Korpus rozrežeme na 2 polovice, ktoré spojíme krémom. Tortu potrieme zvyšným krémom a polejeme 400 g čokolády, ktorú rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Ozdobíme ľubovoľne podľa fantázie.
Zdieľať