Čokoládová torta (recept Sladkej babky)

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Korpus:

  • 160g kryštálového cukru
  • 160g hladkej múky
  • 20g kakaa
  • 20ml oleja
  • 6 vajec
  • tuk na vymastenie
  • hrubá múka na vysypanie formy

Krém:

  • 150g kryštálového cukru
  • 200g čokolády na varenie
  • 250g masla
  • 3 vajcia

Poleva:

  • 400g čokolády na varenie

Korpus:

Vajcia s cukrom vyšľaháme vo vodnom kúpeli do hustej hmoty. Vareškou vmiešame preosiatu múku s kakaom a následne pridáme aj olej. Vzniknutou hmotou naplníme vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu s priemerom 26 cm. Pečieme pri 160°C asi 45 minút. Po upečení korpus necháme asi 15 minút vychladnúť a potom ho vyklopíme hore dnom na pomúčenú dosku alebo papier.

Krém:

Vajcia s cukrom varíme nad parou do zhustnutia, pridáme 200 g čokolády na varenie a po vychladnutí spojíme so zmäknutým maslom, aby vznikol krém.

Korpus rozrežeme na 2 polovice, ktoré spojíme krémom. Tortu potrieme zvyšným krémom a polejeme 400 g čokolády, ktorú rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Ozdobíme ľubovoľne podľa fantázie.

Zdieľať

Vložiť komentár