Ingrediencie
- 350g bieleho jogurtu
- 250g mascarpone
- 120g SweetFamily práškového cukru
- 130g maslových sušienok
- 100g ríbezlí
- 60g rozpusteného masla
- 60g malín – rozmixovaných
- 1 balík želatínového stužovača za studena
- podlhovasté piškóty a maliny na ozdobenie
Postup
Malú tortovú formu 18 cm vystelieme papierom na pečenie. Keksíky si zomelieme na jemno, primiešame rozpustené maslo a spracujeme rukou. Natlačíme na dno tortovej formy, uložíme do chladničky. Mascarpone si vyšľaháme s jogurtom a cukrom, primiešame 60 g rozmixovaných malín, premiešame spolu. Pridáme aj želatínový stužovač pripravený podľa návodu alebo len tak priamo z balíka prisypeme (fungujú obe možnosti). Nakoniec do plnky primiešame ríbezle a nalejeme na keksíkový korpus. Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Vyberieme z chladničky, mokrým nožom opatrne prejdeme po okrajoch formy a odopneme ju. Obložíme cca na polovicu nakrájanými podlhovastými piškótami a ozdobíme malinami.
Zdieľať