Zajačiky z kysnutého cesta

Uložiť
Prihláste sa pre možnosť uloženia receptuClose

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Fresshion

Ingrediencie

  • 300g hladkej múky
  • 125g masla
  • 250ml mlieka
  • 1 vrecúško sušeného droždia (prípadne 1 kocku čerstvého)
  • 1 ČL soli
  • 5 PL SweetFamily kryštálového cukru
  • 1 vajce

Na plnku:

  • 250g mäkkého tvarohu
  • 1 PL práškového SweetFamily cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • kôru z 1 bio citróna
  • hrsť hrozienok

Všetky suché ingrediencie zmiešame, pridáme vajce, roztopené maslo, vlažné mlieko a vymiesime (najlepšie s pomocou kuchynského robota, no ide to aj ručne) tuhšie cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň zmiešaním všetkých ingrediencií. Pár hrozienok odložíme bokom – to budú oči našich zajačikov.

Z vykysnutého cesta vytvarujeme zajačikov, naplníme ich tvarohom, z hrozienok im urobíme oči a poukladáme ich na plech s dostatočnými rozostupmi (v rúre ešte narastú).

Pečieme asi 30 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom. Dobrú chuť!

Zdieľať

Vložiť komentár