Recepty Fresshion
Ingrediencie
- 300g hladkej múky
- 125g masla
- 250ml mlieka
- 1 vrecúško sušeného droždia (prípadne 1 kocku čerstvého)
- 1 ČL soli
- 5 PL SweetFamily kryštálového cukru
- 1 vajce
Na plnku:
- 250g mäkkého tvarohu
- 1 PL práškového SweetFamily cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôru z 1 bio citróna
- hrsť hrozienok
Všetky suché ingrediencie zmiešame, pridáme vajce, roztopené maslo, vlažné mlieko a vymiesime (najlepšie s pomocou kuchynského robota, no ide to aj ručne) tuhšie cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň zmiešaním všetkých ingrediencií. Pár hrozienok odložíme bokom – to budú oči našich zajačikov.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme zajačikov, naplníme ich tvarohom, z hrozienok im urobíme oči a poukladáme ich na plech s dostatočnými rozostupmi (v rúre ešte narastú).
Pečieme asi 30 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom. Dobrú chuť!
Zdieľať