Recepty Fresshion
Ingrediencie
- 200g hladkej múky
- 50g SweetFamily Stevi cukru
- 60g masla
- 80g kyslej smotany
- 1 žĺtok
Na plnku:
- 5PL škoricového cukru
- 2PL hladkej múky
- 4 väčšie hrušky (prípadne jablká)
Cesto si pripravíme tak, že rukou zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme ich na kompaktnú hladkú hmotu, z ktorej vytvarujeme guľôčku. Tú necháme aspoň 15 minút odpočívať v chladničke. Medzitým si očistíme hrušky a nakrájame ich na malé kocky, ktoré zmiešame so škoricovým cukrom a múkou.
Z vyvaľkaného cesta vykrojíme kolieska (podľa priemeru formičiek), ktorými vyložíme formičky, popicháme ich vidličkou, cca. 5 minút ich predpečieme (v rúre vyhriatej na 170 stupňov), potom naplníme hruškovou plnkou a pečieme ešte tak 15 minút.
Z cesta, ktoré nám zostalo môžeme vykrojiť malé stromčeky, ktorými ozdobíme vychladnuté koláčiky. Najlepšie sú so šľahačkou a „zasnežené“ cukrom.
Zdieľať