Ingrediencie
- 1 vianočka
- 1 vajce
- 2 hrudkovité tvarohy
- 1 vanilkový cukor
- 4 jablká
- nastrúhaná citrónová kôra z ½ citróna
Najprv si udusíme 4 očistené jablká, ktoré nakrájame na osminky. Uložíme ich do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme polievkovú lyžicu kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, zamiešame a varíme asi 5 minút kým jablká nezmäknú.
Vianočku pokrájame na 1-1,5 cm plátky, ktoré namáčame v mlieku s vajcom a vanilkovým cukrom. Polovicu uložíme do misy z jánskeho skla, na to dáme vrstvu tvarohu z 2 tvarohov, následne na to dáme udusené jablká a druhú vrstvu namočených vianočkových plátkov. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C 20-25 minút. Podávame poliate šťavou z jabĺk.
Tip na záver
Vyšľaháme si 1 šľahačkovú smotanu s vanilkovým cukrom a 1 vajcom. Následne ňou môžeme zaliať žemľovku.