AngieBakes
Ingrediencie
Na cesto:
- 140g masla
- 140g SweetFamily hnedého cukru
- 140g mletých orechov
- 80g hladkej múky
- 1/2ČL mletej škorice
- 4 bielky
- 1/2 balíka kypriaceho prášku
Na polevu:
- 120g SweetFamily práškového cukru
- 4 žĺtky
Rúru zapneme na 180 stupňov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme orechy zmiešané s múkou, škoricou a kypriacim práškom. Do tejto masy lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh. Cesto vylejeme do 20 x 30 cm plechu vystlaného papierom na pečenie a uhladíme. Dáme piecť na cca 15-18 minút.
Medzitým si vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom. Keď je koláč upečený, vytiahneme ho z rúry a ešte za horúca na neho nanesieme žĺtkový krém a uhladíme. Necháme takto vychladnúť. Ideálne je uložiť koláč na noc do chladu a potom krájať.
Zdieľať